ทำอย่างไร? ‘มีไอเดียใหญ่ แต่ไร้เงินทุน

นี่คือปัญหาอันดับต้น ๆ ของ คนมีฝันที่จะสร้างธุรกิจทั่วโลกตั้งแต่อดีตถึงปัจจุบัน; โดยในสมัยก่อนใครก็ตามที่มีไอเดียธุรกิจที่น่าสนใจ แต่ไม่มีหลักทรัพย์ค้ำประกัน ก็แทบจะหมดโอกาสในการเริ่มต้นธุรกิจไปอย่างน่าเสียดาย ทำไมจึงเป็นเช่นนั้น?

เพราะแหล่งเงินทุนหลัก ๆ ในสมัยก่อน คือ สถาบันการเงิน ปล่อยเงินกู้ให้นักธุรกิจนำไปใช้ขยายธุรกิจ โดยเงื่อนไขหลัก ๆ อาทิ ผู้กู้ต้องมีหลักทรัพย์, มีธุรกิจที่ดำเนินกิจการอยู่แล้ว ฯลฯ ซึ่งโดยมากจะเป็นกลุ่มธุรกิจ SME ขึ้นไป ในขณะที่ปัจจุบัน มีอีกกลุ่มธุรกิจใหม่ที่มีอิทธิพลในการขับเคลื่อนโลกนี้ระดับที่เรียกว่า Disruption หรือ ธุรกิจที่สร้างความเปลี่ยนแปลงวิถีการใช้ชีวิตของมนุษย์ ธุรกิจกลุ่มนี้เรียกว่า Startup

จุดเริ่มต้นของ Startup มักมีที่มาคล้ายกัน อาทิ มีคนกลุ่มหนึ่งมองเห็นปัญหาบางอย่างในตลาด เกิดไอเดียสร้างผลิตภัณฑ์เพื่อแก้ไขปัญหานั้น แต่ไอเดียนั้นใหม่มากและอาจมีความเสี่ยงสูง อาทิ

 • Paypal ระบบชำระเงินออนไลน์ Disrupt พฤติกรรมการรับและโอนเงินของมนุษย์
 • Facebook โซเชียลมีเดีย Disrupt การสื่อสาร ทำให้การสื่อสารถึงกันทั่วโลกกลายเป็นของฟรีและเร็ว
 • Uber แอพพลิเคชั่นเรียกรถบริการ Disrupt อุตสาหกรรม แท็กซี่ ทั่วโลก
 • Airbnb แอพพลิเคชั่นที่พักที่ เจ้าของบ้านและผู้เช่าสื่อสารตรงกันเอง Disrupt อุตสาหกรรม โรงแรม ทั่วโลก

ฯลฯ อีกมากมาย เหล่านี้เป็นโมเดลธุรกิจใหม่ที่เพิ่งเกิดขึ้นช่วง 10-15 ปีที่ผ่านมา และเป็นสิ่งที่ สถาบันการเงินแบบดั้งเดิมอาจไม่เข้าใจ และจึงเป็นที่มาของกลุ่มทุนใหม่ที่เรียกว่า Angel Investor, Venture Capital Firm, Accelerators, และ Incubators

Angel Investor คือ นักลงทุนบุคคลที่ชอบในไอเดียและทีมผู้ก่อตั้ง Startup นั้น ๆ จึงให้เงินลงทุนจำนวนหนึ่งเพื่อไปสร้างธุรกิจ ในขณะที่ Venture Capital Firm หรือ VC คือ องค์กรบริหารการลงทุนใน Startup — VC มีทุนจำนวนมากและมีแนวโน้มที่จะลงทุนใน Startup ที่แข็งแกร่งในระดับหนึ่ง ในขณะที่ Accelerators, และ Incubators คือ หน่วยงานที่มุ่ง สนับสนุน Startup ที่อยู่ในระยะเริ่มต้น

Accelerators มุ่งสนับสนุนนักธุรกิจ Startup ที่เริ่มต้นธุรกิจมาในระดับหนึ่งแล้ว แต่ยังไม่โตพอที่จะไปหา VC Firm ในขณะที่ Incubators สนับสนุนนักธุรกิจ Startup ตั้งแต่ระดับ ‘ไอเดีย’ เพื่อให้ ไอเดียนั้นสามารถก่อรูปก่อร่างเป็นกิจการ และดูแลไปจนถึงจุดที่ประสบความสำเร็จ

Incubators ที่มีชื่อเสียงในต่างประเทศ ได้แก่ Idealab และในไทย ได้แก่ True Incube (ทรู อินคิวบ์)

3 กรณีศึกษาคนสำเร็จ True Incube (ทรู อินคิวบ์)

Cloudero

รูปภาพจาก : adslthailand.com

 

เกิดจากทีมผู้ก่อตั้งวัยรุ่นจากจุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย ที่พบว่า คนรุ่นใหม่วัยนักศึกษา มีความหลงใหลในการสร้างสรรค์ Content ผ่านโซเชียลมีเดีย อาทิ Instagram, Facebook, และ Twitter อย่างสม่ำเสมอจนเกิดการยอดผู้ติดตามจำนวนมาก จึงเกิดไอเดียว่าถ้าสามารถช่วยให้ Content creator เหล่านี้สามารถมีรายได้จากสิ่งที่รักก็คงดี

Cloudero นำเสนอไอเดียแพลตฟอร์มการตลาดผ่าน Micro Influencer โดยจะเชื่อมโยงระหว่างกลุ่ม Content creator และ เจ้าของแบรนด์ (SME) เข้าด้วยกัน เพื่อเป็นทางเลือกให้นักธุรกิจ SME ที่มีงบจำกัดสามารถเลือกประชาสัมพันธ์สินค้าและบริการผ่าน Micro Influencer ซึ่งแม้จะถูกกว่าการจ้าง Celebrity แต่พลังความน่าเชื่อถือไม่ได้ด้อยกว่าแต่อย่างใด

ประสบการณ์ของ Cloudero ที่ True Incube นอกจากเงินรางวัลเป็นทุนหลักแสนแล้ว ยังได้รับการนำพาไปรู้จัก ผู้ให้คำแนะนำและพาร์ทเนอร์เก่ง ๆ เพื่อต่อยอดสู่การร่วมทีมขยายธุรกิจต่อไป โดยในอนาคตอันใกล้ Cloudero มีแผนที่จะเสนอทุนเพิ่ม และพัฒนาให้ แพลทฟอร์ม นี้เป็นระบบ Automation ที่ ๆ ทั้ง Micro Influencer และ เจ้าของแบรนด์ สามารถออเดอร์งานแบบอัตโตมัติผ่านระบบได้โดยตรง โดยต่างฝ่ายต่าง ชำระ และ รับ ค่าบริการตาม Engagement จริง

System Stone

รูปภาพจาก : systemstone.com


เกิดจากทีมผู้ก่อตั้งอดีตวิศวกร 4 คนที่เคยทำงานประจำในโรงงาน/บริษัท อุตสาหกรรม (ทำคนละที่กัน) พบปัญหาเรื่องความลื่นไหลในการทำงานของโปรแกรมซ่อมบำรุงกับเครื่องจักรในปัจจุบันยังไม่ดีพอ อาทิ โปรแกรมต้องทำงานผ่านคอมพิวเตอร์ตั้งโต๊ะ ในขณะที่ตัวเครื่องจักรตั้งอยู่อีกจุดหนึ่งของโรงงาน รวมไปถึงโปรแกรมเหล่านี้มีราคาสูงหลายแสนบาทขึ้นไป

ทีมผู้ก่อตั้งจึงคิดค้น ‘แอพพลิเคชั่นซ่อมบำรุง’ ที่มีปรัชญาการทำงานหลัก คือ ทำงานผ่านสมาร์ทโฟนเครื่องเดียว! และโครงการเสนอต่อ True Incube จนได้เงินลงทุนจำนวนหนึ่ง ส่งผลให้พวกเขาตัดสินใจลาออกจากงานมาพัฒนาแอพฯ นี้เต็มเวลาในนามบริษัท System Stone

ประสบการณ์ของ System Stone ที่ True Incube นอกจากเงินทุนที่ช่วยให้ก่อตั้งธุรกิจสำเร็จแล้ว ยังได้รับคำแนะนำจากผู้เชี่ยวชาญ การพาไปพบพันธมิตร และแนะนำลูกค้ารายใหญ่ โดยปัจจุบัน System Stone มีลูกค้า 100 โรงงาน มีวิศวกรที่ใช้ แอพพลิเคชั่น นี้กว่า 5000 คน รวมไปถึงโรงงานในเครือ CPF ก็ใช้ แอพพลิเคชั่น นี้เช่นกัน

ส่วนแนวทางขยายธุรกิจในอนาคต คือ การเพิ่ม Function และ Feature ใหม่ ๆ ที่ช่วย พยากรณ์เครื่องจักร และ บริหารสต็อกอะไหล่ เป็นต้น

QueQ

รูปภาพจาก : Krungsri.com


QueQ เป็นแอพพลิเคชั่นช่วยจองคิวร้านอาหารยอดนิยมที่มียอดผู้ดาวน์โหลดมากกว่า 1.7 ล้าน บัญชี เปิดใช้บริการเมื่อ 4 ปีที่แล้วจากการเห็นปัญหาของการเสียเวลารอคิวตาม ร้านอาหาร และ ธนาคาร ของตัวผู้ร่วมก่อตั้งเอง — ผู้ร่วมก็ตั้งจึงพัฒนาแอพพลิเคชั่น QueQ ขึ้นมาและได้รับการตอบรับอย่างยอดเยี่ยมจากการที่เจาะโดน Pain point ของผู้คนทันที

ณ วันที่ QueQ มาพบ True Incube เป็นจุดที่ธุรกิจประสบความสำเร็จพอสมควร โดยเปิดให้บริการทั้งใน ไทย และ มาเลเซีย — การมาพบ True Incube ช่วยให้ QueQ ได้รับคำแนะนำในการขยายกิจการและเงินลงทุนช่วยเร่งขยายกิจการไปสู่ประเทศอื่น ๆ อาทิ ญี่ปุ่น และ ไต้หวัน

แนวทางในอนาคตอันใกล้ของ QueQ ได้แก่ ขยายบริการไปสู่ธุรกิจอื่น ๆ อาทิ โรงพยายาบาล และการสร้างระบบ Advertising network ภายในแอพพลิเคชั่น ที่แบรนด์สามารถซื้อโฆษณาอัตโนมัติผ่านแอพฯ ได้ด้วยตนเอง

True Incube (ทรู อินคิวบ์) คือ ใคร

True Incube คือ Startup Incubator หรือ ศูนย์บ่มเพาะสตาร์ทอัพ และลงทุน มีหนึ่งในสโลแกนสำคัญ: The Dot of TRUE Possibilities เปรียบกับการ เชื่อมต่อไอเดียที่ดีสู่ความเป็นไปได้อย่างแท้จริง

True Incube (ทรู อินคิวบ์) สนับสนุนสตาร์ทอัพทั้งในไทยและในภูมิภาคเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ ไม่ว่าธุรกิจของสตาร์ทอัพจะอยู่ใน Stage ไหน ก็มีโอกาสเข้าร่วมกับคอมมิวนิตี้ของ ทรู อินคิวบ์ และเติบโตไปด้วยกันได้ด้วยบริการแบบ One Stop Service ครบวงจร ได้แก่ :

 • Training หลักสูตรอบรมแบบเข้มข้น เวิร์คช้อป และโปรแกรมบ่มเพาะ ที่จะช่วยสร้างไอเดียและต่อยอดธุรกิจ
 • Mentorship และทีมที่ปรึกษา ที่พร้อมให้คำแนะนำในการทำธุรกิจอย่างใกล้ชิดและรอบด้าน
 • Startup Network & Alumni เครือข่ายสตาร์ทอัพในครอบครัว ทรู อินคิวบ์เรียนรู้และแลกเปลี่ยนประสบการณ์ในการทำธุรกิจจากสตาร์ทอัพรุ่นพี่ ช่วยต่อยอดธุรกิจให้เติบโตไปด้วยกัน
 • Digital Platform & Market Test เชื่อมต่อกับ Infrastructure และ Digital Platform ของกลุ่มทรู อาทิCloud, ระบบ e-payment และ IoT พร้อมโอกาสทดลองนำสินค้าและบริการเข้าสู่ตลาด
 • Business Matching โอกาสต่อยอดธุรกิจกับองค์กรชั้นนำ และบริษัทในเครือเจริญโภคภัณฑ์
 • Rewards & Funding เงินทุนสนับสนุนการเริ่มต้นธุรกิจผ่านโปรแกรมบ่มเพาะ และโอกาสได้รับการลงทุนจากกลุ่มทรูและพาร์ทเนอร์
 • True Incube Space @True Digital Park ที่นั่งทำงาน ประชุม สร้างเครือข่ายสตาร์ทอัพ ท่ามกลาง complete startup ecosystem พร้อมสิทธิพิเศษสำหรับสมาชิกครอบครัวทรู อินคิวบ์

4-I (โฟร์ไอ) พันธกิจ 4 ของ True Incube

สิ่งที่ ทรู อินคิวบ์ สนับสนุนนักธุรกิจสตาร์ทอัพมีมากมาย แต่สามารถรวบให้สั้นและจำง่ายภายใต้แนวคิด 4-I (โฟร์ไอ) หรือ พันธกิจ 4 ของ ทรู อินคิวบ์ ได้แก่ :

 • Inspire สร้างแรงบันดาลใจ กระตุ้นตั้งแต่ระดับมหาวิทยาลัยผ่านโครงการทรูแล็บ (True Lab) และส่งเสริมสนับสนุนให้สตาร์ทอัพรุ่นใหม่ที่มีไอเดียสร้างสรรค์ได้เริ่มต้นทำให้ความฝันเป็นจริง ผ่านการฝึกอบรมอย่างเข้มข้นด้วยคำแนะนำของทีมที่ปรึกษา ตลอดจนความร่วมมือกับสถาบันการศึกษาต่างๆ เพื่อถ่ายเทองค์ความรู้และประสบการณ์ ในบรรยากาศที่เอื้อต่อการสร้างสรรค์นวัตกรรม
 • Innovate ขับเคลื่อนการสร้างสรรค์นวัตกรรม
 • Incubate บ่มเพาะสตาร์ทอัพที่มีไอเดียให้เกิดเป็น prototype พร้อมทั้งช่วยสตาร์ทอัพให้ขยายธุรกิจอย่างก้าวกระโดดด้วย Pre-incubation & ScaleUp program
 • Invest เปิดโอกาสให้เหล่าสตาร์ทอัพไทยและในภูมิภาคเอเชียตะวันออกเฉียงใต้ได้ร่วมเป็นพาร์ทเนอร์โดย การลงทุนของกลุ่มทรูในด้านต่างๆ รวมถึงพันธมิตรทั้งในและต่างประเทศที่มีเครือข่ายครอบคลุมมากกว่า 20 ประเทศใน 5 ทวีปหลักทั่วโลก

งานอีเวนต์ Startup Thailand คืออะไร?

งานอีเวนต์ Startup Thailand เป็นงานใหญ่ที่จัดขึ้นเพื่อ 4 สร้างพลวัตรให้วงการสตาร์ทอัพของประเทศไทย โดย True Incube ก็ร่วมงานนี้เช่นกัน

4 สร้างพลวัตรดังกล่าว ได้แก่

 • เป็นงาน Conference & Workshop โดยจัดให้มีการสัมมนา เสวนา และเวิร์คช็อปที่เกี่ยวข้องกับการทำธุรกิจสตาร์ทอัพ เพื่อให้เป็นความรู้แก่ผู้ร่วมงาน
 • เป็นงาน Networking & Business Matching กิจกรรมสร้างเครือข่ายและการต่อยอดทางธุรกิจ ผ่านการพบปะกันระหว่างนักลงทุนและคนทำสตาร์ทอัพ นำไปสู่การพูดคุย เจรจา ต่อรอง และร่วมงานในลำดับต่อไป
 • เป็นงาน Pitching & Hackathon จัดให้มีเวทีในการนำเสนอธุรกิจสตาร์ทอัพชิงเงินรางวัล และเป็นที่รู้จักอันนำสู่โอกาสในการได้พบเจอนายทุนใหญ่ต่อไป
 • เป็นศูนย์ Exhibition ธุรกิจสตาร์ทอัพ มีกิจกรรมแสดงนิทรรศการและผลงานผลิตภัณฑ์ หรือบริการของเจ้าของธุรกิจสตาร์ทอัพ

งาน Startup Thailand ที่จัดครั้งล่าสุดในปี 2019

งาน Startup Thailand ปี 2019 มีชื่องานว่า Startup Nation จัดเมื่อวันที่ 23 – 27 กรกฏาคม 2562 โดยวันที่ 23 กรกฏาคม จัดที่ NIA สถานีรถไฟฟ้า BTS อนุสาวรีย์ชัยสมรภูมิ, 24 กรกฏาคม จัดที่ KX Knowldege Exchange สถานีรถไฟฟ้า BTS วงเวียนใหญ่, Hangar Co-Working Space, DTAC Accelerate สถานีรถไฟฟ้า MRT สามย่าน — วันที่ 26 และ 27 จัดที่ True Digital Park สถานีรถไฟฟ้า BTS ปุณณวิถี

#TrueIncubeXST2019
#TrueIncube
#StartupThailand

73 COMMENTS

 1. En iyi leke kremini düşünecek olursak eğer ve bu araştırma işinie girdiyseniz sizlere
  tavsiye leke kremi olarak hc nin leke kremini öneriyoruz.
  Cilt lekelerinize artık son verebilirsiniz.
  Tamamen sağlıklı olup doğal ürünlerden oluşmaktadır.

 2. Instagram Takipçi Satın Alma Hizmeti

  Kişiler instagram da öncelikle takipçi satın almak isterler çünkü Fazla takipçi
  adedi olan hesaplar, daha çok ilgi çeker daha çok kişinin onu takip etme isteğini uyandırır
  Bu sebepten firma, Size dilediğiniz kadar takipçi paketleri sunuyor.

  1000 takipçi den 100.000 takipçiye kadar gönül rahatlığı güvenli ödeme ile ,
  instagram takipçi satın al hizmetini hemen alabilirsiniz.

 3. Günümüzün en sık karşılaşılan cilt problemlerinden biri de koyu
  lekeler ve renk eşitsizliği. Kimi zaman kalıtsal olan kimi zaman hamilelikle
  birlikte ortaya çıkan kimi zamansa güneş kaynaklı oluşan bu lekeler için hemen
  Leke kremi alabilirsiniz.

 4. Instagram takipçi konusu oldukça büyümüştü kişiler tarafından itibar görmekte.

  Instagram kullanıcılarının yakından ilgilendiği bu hizmetler sayesinde,
  kullanıcılar Instagram kapsamında ki tüm desteğe
  sahip olmaktadır

  Günümüzde en çok kullanılan toplumsal medya vasıtalarından Instagramı, takipçi kazanarak geliştirmek, normal olarak mümkündür.
  fakat internet ortamında binlerce takipçi site mevcut olduğu benzer biçimde her sitenin de doğal takipçi üretmediğini unutmamak gerekiyor.
  normal olarak web ortamında ki her site, naturel takipçi kazandırmayacaktır.

  Takipçi Satın AL

 5. I got this site from my buddy who shared with me regarding this web page and now this time I am browsing this web site
  and reading very informative posts here.

 6. HC Retinol Serum: Bir A vitamini formu olan Retinol,
  ince çizgilerin ve yaşlanma belirtilerinin görünümünü azalttığı klinik olarak kanıtlanmış güçlü bir aktiftir.

  Retinol aynı zamanda leke oluşumuna ve ciltteki ton eşitsizliklerine
  karşı mücadele eder. Canlı, taze ve daha
  genç bir cilt görünümü kazandırmaya yardımcı olur.

  HC Retinol Serum’un, en ileri düzeyde konsantre edilmiş saf Hyaluronik Asit, Pentavitin (Saccharide Isomerate), Anadenanthera Colubrina Bark Extract
  ve Bisabolol ile güçlendirilmiş aktif içeriği, güçlü nemlendirici ve canlandırıcı özelliği sayesinde cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur.

  HC Retinol Serum akneli ve yağlı ciltlerde, lekelerde ve ciltte oluşan A Vitamini
  eksikliğinde kullanılır.

  Bu tür ciltlerde daha iyi bir etki alınabilmesi için HC Çay Ağacı (Tea Tree)
  Temizleme Jeli ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.

  Retinol Serum

 7. Cilt lekeleri, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya
  çıkabilir.
  genelde akne sonrası yahut korunmasız güneşlenme sonrası, leke
  görülebilir. Leke oluşumu çabuk olsa da basit
  basit geçmez ve ciltte kötü bir görüntü
  oluşturabilir.
  En iyi Leke kremi kullanılarak, lekelere veda
  edilebilir. leke kremleri günde iki defa, gündüzleri güneş
  koruyucu ile birlikte kullanılmalıdır.

  En İyi Leke Kremi

  En iyi Leke kremi çeşitleri, lekenin yapısına ve türüne
  nazaran değişkenlik gösterir. Farklı içeriğidir.
  Akne lekeleri için nicamide içerikli ürünler tercih edilir.

  hem de cildi soyucu tesiri olan, hafifçe asit içerikli kremler de sivilce
  lekelerine iyi gelir..

  Hc markasının gözde ürünlerinden tedavisinde oldukça etkili bir tedavi
  yöntemidir.

  Hekimin seçeceği bir peeeling solüsyonu tüm yüze uygulanır.

  Bu yöntemle leke tedavi olurken aynı zamanda cilt yenilenmiş ve tazelenmiş olur.

  Yani kimyasal peeling yöntemi ile leke tedavi edilirken cilt
  gençleştirme işlemi de yapılmış olur.

  Uygulandığı bölgede yeniden yapılanma sürecini
  başlattığı için pigment hücrelerinin çok bulunduğu
  lekeli alanlarda da yeniden yapılanmayı tetikler ve o
  bölgede kümelenmiş pigment hücrelerini eşitler. Böylece altıniğne lazer ile
  lekeler tedavi olurken tüm ciltte cilt tonu eşitsizlikleri de düzelir.

  HC Pigment-Control’ün cilt lekelerine karşı hızlı ve güçlü
  etkisi, Kuzey Kanada Bozkırları’na özgü bir
  tarla bitkisi olan Rumeks’ten (Tyrostat™), tabiatın yeniden canlandırma
  mucizesi olan Yeniden Diriliş Bitkisi’ne kadar birçok doğal ve saf aktif bileşene dayalıdır.

  Tüm bu aktif bileşenlerin, lekeler ve cilt yaşlanması üzerindeki etkileri in-vivo testler ve klinik laboratuvar çalışmalarıyla kanıtlanmıştır.

  Tüm cilt tiplerinde, leke problemlerini giderme ve önlemede,
  cilt
  tonu eşitsizliğinde, cilt aydınlatmasında, nem ihtiyacı olan ciltlerde güvenle kullanılabilir.

  Leke KRemi

 8. Cilt tonu farklılıkları için en iyi leke kremi
  markası ile tanıştınız mı ?
  Hc care nin üretmiş olduğu leke kremi ile vücudunuzdaki tüm lekeleri
  temizler ve cilt tonu farklılıklarınızı tamamen ortadan kaldırabilir.

  Bu yüzden hc ödüllü bir marka haline gelmiştir, bilardo fed.
  başk. Ersan ercan önderliğinde ayrıca eski bir eczacı
  olan Ersan ercan Türkiye genelinde
  en iyi hizmeti sağlayabilmek için sizlere hizmet vermektedir.

  Leke Kremi

 9. SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI GÜÇLÜ VE ETKİN BAKIM

  Saç dökülmesi ile mücadele bazen zorlu bir maratona dönüşebilir.

  Bu maratona HC Doping ile bir adım önde başlayın…

  Bitiş çizgisine geldiğinizde saçlarınızdaki değişimi ve ne kadar güçlendiğini hissedeceksiniz…

  Üstelik hergün sadece 2 dakikanızı ayırarak.
  HC Doping’in procapil, follicusan, bitki özleri ve vitaminler
  içeren formülü,
  saçlarına ihtiyaç duyduğu desteği kazandırmak isteyen her yaş aralığındaki kadın ve erkek için uygundur.

  HC Doping’in formülünde, saçlarınızın ihtiyacı olan doğadaki yararlı
  bileşenler mevcuttur. Ayrıca bir başka ürün kullanmanızı gerektirmeyecek ölçüde zengin içeriği, saçınız için uygun oranlarda formülize
  edilmiştir. Birçok saç bakım ürünün aksine HC Doping oldukça kolay bir kullanıma sahiptir.

  Saçta kalıntı veya kötü koku bırakmaz.
  Uyguladıktan sonra durulamaya veya yıkamaya gerek yoktur.

  Saç Bakım

 10. I’ve been surfing online more than 3 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as
  you did, the internet will be much more useful than ever before.

 11. Gerçek Türk Beğeni Almak için Takip2018 i tercih edebilirsiniz!

  Günümüzde pek çok İnstagram sayfası, yeni bir girişim başlatma hedefli İnstagram gerçek beğeni satın almaktadır.

  Farzedelim yeni bir iş yeri kuruyorsunuz, gerçek türk beğeni satın alarak şirketinizi göründügünden fazla zengin gösterebilirsiniz.

  Sayfanın paylaşmış bulunduğu gönderilerin çok çok beğenilmesi, müşterilere
  itimat vereceği amacıyla natural olarak yeni
  takipçilere ulaşabilir.
  Bütün şirket sahipleri gerçek beğeni alabilir. Sıradan, şahsi bir hesap dahi instagram beğeni satın al sekmesini tercih eder.

  Instagram beğeni almak çok önemli bir gerekçedir. takipçi kadar beğenide önemlidir, Tüm müşteriler
  yani tüm kullanıcıların hepsi beğenilerinize bakacaklardır.

  Bu sebepten instagram türk beğeni almak için takip2018 sitesinden alışveriş yapabilirsiniz.

  instagram beğeni satın al

 12. Instagram Organik Takipçi Satın Almak Şirketler yada Şahıslar için Gerekli Midir?

  Kişisel sayfalar, firma sayfaları ya da farklı sebepler ile açılan sayfaların büyük kitlelere ulaşabilmesi açısından güvenilir takipçi
  satın alma işlemi önemli rol oynar. Bu şekilde hesapta olumlu değişiklikler görülür.
  Bu değişikliklerin başında tanınmak gelir ayrıca Instagram’da popüler olmak bir anlamda kazanç kapısı anlamı da taşır.

  Reklamlar, firmaların tanıtımı açısından yapılır.
  En önemli reklam da tanınan ve bilinen birinin yaptığı çalışmalar olur.
  Takipçisi yüksek bir hesap haline gelindiğinde büyük firmalar ile
  anlaşma yaparak sponsorluk alınabilir. Sponsorluk anlaşmaları sayesinde iyi miktarda para kazanılabilir.

  instagram takipci satin al hizmetleri veren siteler sayesinde tanınmak
  ve bilinmek içintakipçi satın alişlemi sıklıkla uygulanır.
  Doğal yollar ile hesabı büyütmek uzun zaman ve
  büyük bir uğraş gerektirdiğinden takipçi kasma adına tercih edilen en etkili yöntem olan takipçi hizmeti
  ile hesap Instagram’ın keşfet alanına da düşer ve bu şekilde organik şeklide takipçi elde edilir.

  Takipçi Alarak Sayfanızı Büyütmek Takip2018’
  in Profesyonel Ekibi ile Artık Çok Kolay!

  Takipçi satın al işlemi ile zaman içinde kendiliğinden gelen gerçek
  takipçilere ulaşılır. Bu gerçek takipçiler de çoğunlukla Instagram keşfet kısmından gelir.

  Sayfanın takipçileri artıkça Instagram algoritması, sayfayı keşfet kısmında
  da çıkartır. Bu kısımdan da diğer Instagram kullanıcıları gönderileri görür
  ve sayfayı takip etmeye başlayabilir.

  Takipçi sayısı artıkça sayfanın aktifliği de artar ve
  etkileşimi daha sık alır. Bu sayede kurumsal hesaplar, uygulama üzerinden satış yapan butikler, reklam alan fenomenler ya da ünlüler, uygulamadaki amaçlarına bir adım daha
  yaklaşmış olur. Butikler daha çok satış yapabildiği gibi fenomenler reklam alır ya da herhangi bir sanat dalı ile uğraşılıyor ise
  takipçilerin ilgisi artar.

  instagram takipci satin al

 13. Instagram Takipçi Satın Almak Sizleri En iyisi yapar

  Takipçi sayısı ne kadar yüksek olur ise hesaptan yapılan fotoğraf
  ya da video paylaşımları o denli anlam bulur.

  Bu neden ile takipçi satın alımı önemsenir ve pek çok hesap tarafından uygulanır.

  Hesabın kaliteli gözükmesi ve doğal şekilde büyümesi için Türk takipçi işlemi önem kazanır.
  Kaliteli türk takipçi satın alabilmek için
  takip2018 den takipçi alabilirsiniz.
  instagram takipçi Satın al

 14. Instagram da Takipçi Satın Alarak Ek Gelir Sağlayabilirsin!

  İnstagram hesapları hem de önemli birer gelir kapısıdır.

  Özellikle reklam gelirleri biroldukça hesap
  sahibi için ek gelir oluşturmaktadır.

  şayet hesaplarınızda reklam alabilmek yahut Instagram üzerinden birşeyler satarak para kazanmaksa
  hedefiniz Türk gerçek takipçi paketlerini tercih etmelisiniz.

  Şayet bot yada bota benzer instagram takipçi satın alırsanız
  bunu gören hiç bir müşteri
  kitlesi size güvenmeyecektir.
  Hatta şunuda söylemekte fayda varki sizi takip etmek
  dahi istemeyebilirler.
  Bu sebepten sizleri kalitenin adresi olan takip201 e davet
  ediyoruz.
  En iyi Instagram takipçi satın alınabilir site.

  https://cutt.ly/instagramtakipcisatinal

 15. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times
  it’s hard to get that “perfect balance” between user friendliness
  and visual appeal. I must say that you’ve done a fantastic
  job with this. Also, the blog loads super fast for me on Safari.
  Excellent Blog!

 16. Neden Instagram Takipçi Satın Alınmalıdır.

  Instagram platformunda popüler olabilmenin gerekli adımlarından olan instagram Takipçi Satın Al ,
  son zamanların en çok rağbet gören yöntemlerinden biri
  olur. Belirli bir kitle sahibi olmak için uygulanan bu
  adım sonrasında hesaptaki takipçi sayısı, diğer
  Instagram kullanıcılarının gelmesini sağlar. Takipçi
  sayısının yüksek olması diğer kullanıcılara güven verir ve hesabın ilerlemesini sağlar
  Instagram üzerinden belli bir kitleye sahip olmak daha fazla insannda gelmesini sağladığı gibi zaman içinde reklam ve sponsorluk anlaşmaları da gelir ve böylece
  para kazanmaya başlanılır. İşletme hesapları için de ürün ve h,izmet satışının artması en büyük avantaj olur.
  Bu neden ile hem güvenilir hem zahmetsiz bir yol olan takipçi sayısı artırma işlemleri yapılı

 17. Instagram Takipçi Satın Almanızın İşleminin Hesaba Etkisi

  Takipçi almak, Instagram üzerinde popülerliği yakalamak isteyen hesapların kullandığı bir yöntemdir.
  Son zamanların gözde sosyal medya platformlarından olan Instagram,
  her geçen kendini yenileyip güncellemesi ile kullanıcı sayısını milyonlara ulaştırmıştır.

  Fotoğraf ve video paylaşma platformu olan zaman içinde firmaların e-ticaret alanına dönüşmüş ve
  insanlara ek gelir kapışı olmuştur.
  Instagram Takipçi Satın Almanın Profiliniz için Önemi

  Popülerlik ya da ek gelir isteyen kişiler için önemli hale gelen uygulamada bu başarıyı
  yakalamanın yolu takipçi sayısına bağlı olur.
  Intagram’ da yüksek takipçi sayısına sahip olmak ile pek çok insanın dikkatini çekmek daha kolay olur.

  Instagram’ da doğal yollar ile takipçi elde etmek diğer sosyal medya uygulamalarına göre daha zor olması nedeni ile Instagram takipçi
  satın al işlemine başvurulur. Bu işlem, hesabın daha öne çıkmasını sağladığı
  gibi daha fazla etkileşim almasına da yarar. Etkileşim alan bir hesap da Instagram keşfet alanına çıkar böylelikle
  daha çok takipçi hesabı takip etmeye başlar.

  https://rebrand.ly/takipz

 18. Organik Takipçi Satın Almak Ne Avantajlar Sağlar?

  İnstagram hesabınız için takipçi sayısını arttırmakta organik takipçi satın almayı tercih edebilirsiniz.
  Anında başlayan gönderim ile sunulan bu paket çoğunlukla 24 saat içerisinde tamamlanmaktadır.
  Ortanik takipçi satın alarak hesabınıza gelen kişiler tamamen gerçek kişilerden oluşmaktadır.

  Organik takipçi paketleri, instagram takipçi satın al paketlerinden çok daha kaliteli takipçi
  hizmeti sağlamaktadır. Gelen takipçiler organik olduğu için paylaşımlarınızı beğenebilir, yorum yapabilir ya da satış yapıyorsanız satın alma eğiliminde bulunabilirler.

  Organik takipçi paketleri sadece İnstagram ile sınırlı değildir.
  Tüm sosyal medya hesaplarınız için organik takipçi satın alabilirsiniz.
  Tiktok yayıncısı ise takipçi satın al adımında organik takipçi seçeneğini tercih edebilirsiniz.

  instagram takipçi satın AL

 19. Piyasada çok kişi tarafından kullanılan shell’in editlenmiş versiyonu.

  İçerisine jumping,passwd,c1ve Cgi telnet eklenmiş olan shell ile daha hızlı ve kolay çalışabilirsiniz.

  Farklı olarak editlenmiş versiyonları olan shell uzun yıllardır Php Shell piyasasında kullanılmasına rağmen son yıllarda daha fazla kullanılmaya
  başlanmıştır.

  Gayet anlaşılır yapısı ve sw lerde hızlı
  çalışması ile önce çıkan ayrıca sql edit de kolaylık sağlayan back connect
  özelliği bulunan shell in özellikleri assağidadir.

  File Manager |

  MySQL Manager |

  MySQL Upload & Download |

  Execute Command |

  PHP Variable |

  Eval PHP Code |

  Jumping |

  Cgi Telnet |

  Etc passwd |

  C1 Bypass |

  C1 Bypass 2 |

  Back Connect |

  https://bit.ly/phpshells

 20. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you could do with a few pics to drive the message
  home a little bit, but other than that, this is great blog.
  A great read. I’ll definitely be back.

 21. Takipçi Satın Almak Nedir?

  Pek çok kişinin takipçi sayın alma hizmetinden haberi olmadığını
  düşünerek bu yazıyı kaleme almak istedik.
  Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden gerek satış yaparak gerekse de reklam gelirleri ile para kazanmak isteyen kişiler için takipçi
  sayısı oldukça önemlidir.
  Takipçi sayısı düşük olan bir hesabı takip etmek
  ister misiniz? Pek çok kişi bu soruya yanıt olarak
  hayır demektedir. Takipçi sayısı yüksek olan sosyal medya hesaplarının takip edilme şansı çok daha
  yüksektir. Bu nedenle oluşturduğunuz sosyal medya hesabınız için takipçi satın al hizmetleri
  sunulmaktadır.

  https://rebrand.ly/takipci-satin-al

 22. It is truly a nice and helpful piece of info.

  I am happy that you simply shared this useful information with us.

  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 23. Hc care leke kremi

  HC Pigment-Control’ün cilt lekelerine karşı hızlı ve güçlü etkisi, Kuzey
  Kanada Bozkırları’na özgü bir tarla bitkisi olan Rumeks’ten (Tyrostat™), tabiatın yeniden canlandırma
  mucizesi olan Yeniden Diriliş Bitkisi’ne kadar birçok doğal
  ve saf aktif bileşene dayalıdır. Tüm bu aktif bileşenlerin,
  lekeler ve cilt yaşlanması üzerindeki etkileri in-vivo testler ve
  klinik laboratuvar çalışmalarıyla kanıtlanmıştır.

  Tüm cilt tiplerinde, leke problemlerini giderme ve önlemede,
  cilt tonu eşitsizliğinde, cilt aydınlatmasında, nem ihtiyacı
  olan ciltlerde güvenle kullanılabilir.

  http://bit.do/lekekremihc

 24. Tiktok izlenme Satın Al

  Türkiye ve dünyada bir anda yıldızı parlayan tiktok video izlenme uygulaması
  çok kısa
  sürede şüphesiz en çok izlenen video uygulaması arasına giriş
  yaptı
  bir çok kişi bu video izlenme sitesi üzerinden para kazanmaya başlayarak
  birbirinden çeşitli videolar yayınlamışlardır. Sizde bu
  tür video yayınlayarak
  bütçenize katkıda bulunmasını dilerseniz videolarınızın keşfete düşmesi gereklidir.

  Keşfet için Tiktok izlenme satın al

 25. [url=https://vybor-videoregistrator.ru]как выбрать видеорегистратор[/url]

  Выбор видеорегистратора, кто нам дают производители, кончено широк. Кто-то считает, который не надо платить больше 2 500 рублей, и рискуют попасть для ненадежную пример, обладающую ограниченным функционалом. В лучшем случае, без проблем она прослужит 3 месяца.

  Регистраторы изза 3 000 — 4 500 рублей уже более приличный вариация, однако в них обычно нет дополнительных функций. Чаще всего покупатели выбирают модели именно из этого сегмента.
  как выбрать видеорегистратор

 26. [url=https://viagrafour.com/]viagra online canada[/url] [url=https://pmcialis.com/]cialis order uk[/url] [url=https://afdviagra.com/]uk viagra buy[/url] [url=https://viagradpill.com/]sildenafil sale in india[/url] [url=https://sildenafilxxx.com/]sildenafil cost in canada[/url]

 27. [url=https://narkologicheskaya-clinica-nb.ru]наркологическая клиника[/url]

  Алкогольная и наркотическая зависимости – это главнейшие бичи человека, которые портят не только карьеру, только также вдобавок и разрушают организм.

  В современном мире, кто просто переполнен соблазнами различного уровня, человеку сложно удержаться для плаву и избежать пагубных желаний рисковать наркотики и алкоголь.

  Бешеные ритмы жизни очень многих сбивают с выбранного пути, и эти человек начинают наловчиться к бутылке.
  наркологическая клиника

 28. I’m not sure why but this weblog is loading extremely slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a issue on my
  end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 29. I like the helpful information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here frequently.
  I’m quite certain I’ll learn plenty of new stuff right here!

  Best of luck for the next!

 30. Thanks for finally writing about > 3 กรณีศึกษาคนสำเร็จจากศูนย์บ่มเพาะสตาร์ทอัพ และลงทุน True Incube – CEO Channels < Loved it!

 31. [url=https://rejting-televizorov.ru]рейтинг телевизоров[/url]

  Сейчас сложно представить любое притон комфортным без телевизора. Современные телевизоры обладают множеством характеристик, которые могут повлиять для запас той разве другой модели. Пройдемся последовательно сообразно самым важным из них.
  Решаем проблема с местом
  Предварительно покупкой загодя определите, в какое уезд в доме вы поставите разве повесите телевизор и сделайте замеры. Это разом определит персонал вашего поиска и не подходящие по размерам модели дозволено довольно для первом же этапе исключить.
  рейтинг телевизоров

 32. [url=https://remont-v-novostrojke-pod-kljuch.ru]ремонт квартир в москве[/url]

  Ремонт квартиры: сколь стоит, как спланировать? Дешевый ремонт пошагово Вне зависимости через того, будет ли улучшение в квартире большим тож маленьким, к нему следует подготовиться. Узнайте, сколько стоит улучшение квартиры, подобно подготовиться к ремонту и с чего начать. Мы представляем вкратце советы сообразно ремонту. Когда вы планируете делать ремонт в квартире, вам понадобится хорошая планировка и … интересные идеи ради обновления квартиры. Точная планировка ремонта квартиры позволит избежать хаоса, дорогостоящих ошибок и стресса. Раньше чем приступить к ремонту своей квартиры, подумайте в первую очередь, который вы хотите сделать, и с карандашом в руке определите, сколь денег вы можете тратить на ремонт. Рекомендуем: Список на строительные услуги. Который прейскурант для услуги по ремонту ванных комнат?
  ремонт квартир в москве

 33. Hey there! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 34. Hello would you mind letting me know which webhost you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say
  this blog loads a lot faster then most. Can you recommend
  a good internet hosting provider at a fair price? Thanks
  a lot, I appreciate it!

 35. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered
  It positively useful and it has helped me out loads.
  I’m hoping to contribute & aid different users like its aided me.

  Good job.

 36. This design is spectacular! You most certainly know how to keep
  a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog
  (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really loved what you had to say, and more
  than that, how you presented it. Too cool!

 37. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to know
  where u got this from. many thanks

 38. I have been browsing online more than 3 hours these days, but I by no
  means discovered any interesting article like
  yours. It’s lovely worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably did, the net
  can be a lot more helpful than ever before.

 39. I’m extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way
  keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a
  nice blog like this one these days.

 40. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

 41. I do accept as true with all of the concepts
  you have presented for your post. They are very convincing and
  will definitely work. Nonetheless, the posts are too brief for novices.
  May you please lengthen them a little from next time?
  Thanks for the post.

 42. hey there and thank you for your info –
  I have definitely picked up something new from
  right here. I did however expertise several technical points using this website, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web hosting is OK?
  Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google
  and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your
  respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon.

 43. Woah! I’m really loving the template/theme of this website.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance.
  I must say you have done a amazing job with this.
  In addition, the blog loads extremely fast for me on Chrome.

  Excellent Blog!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here